Twój koszyk:
Wyróżniamy cztery smaki, które wspólnie tworzą najbardziej wyśmienite kompozycje: słony, słodki, gorzki oraz kwaśny. Gdy składniki potrawy nie dostarczają wszystkich tych smaków — a dokładnie ostatniego z nich — szefowie kuchni z całego świata sięgają po różnego rodzaju octy balsamiczne z Modeny.
Sprawdź, jakie aromaty czekają na Ciebie w naszym sklepie oraz jakie dania możesz wzbogacić zaledwie kilkoma kroplami. Zapraszamy do zapoznania się z ofertą!
W ofercie naszego sklepu online znajdziesz różne rodzaje octów balsamicznych, w tym jabłkowy, winogronowy, a także z mieszanki czerwonych oraz białych winogron. Polecamy wyroby o zróżnicowanej konsystencji — zarówno gęsty, jak i rzadszy, o lekkiej formule. Wykorzystując w kuchni poszczególne octy balsamiczne z Modeny (ChOG), można wzbogacić smak sałatek, gotowanych warzyw, pikantnych serów (np. Emmentaler czy intensywniejszy Cheddar), sosów, dressingów, surówek, marynat, mięsa z kaczki, łososia, karpia, owoców morza, truskawek, jak również wielu innych produktów lub potraw. Przekonaj się, jak wykwintne mogą być proste dania powstające w Twojej kuchni!
Dostępne w naszej ofercie włoskie octy balsamiczne pochodzą z gospodarstwa Due Vittorie z siedzibą w Soliera. Region na całym świecie słynie z terenów wiejskich, których urodzajne drzewa i krzewy owocowe przyczyniają się do produkcji wyśmienitych octów. Producent kieruje się takimi wartościami jak jakość wykorzystywanego surowca oraz autentyczność, czyli brak konserwantów i barwników pozornie poprawiających właściwości produktu. Receptura każdego octu jest efektem wieloletniego doświadczenia połączonego z najwyższą starannością. Ocet balsamiczny jabłkowy na przykład powstaje w wyniku powolnej fermentacji cydru z wyselekcjonowanych jabłek, a proces odbywa się w dębowych beczkach. Polecamy również takie wyroby jak 25-letni ocet z Modeny czy Rose' łączący w sobie atuty czerwonych i białych winogron.
Zapraszamy do zapoznania się ze szczegółami!