Twój koszyk:

Koszyk jest pusty

Szukaj:

Ocet jabłkowy in Barrique

PRODUKCJA

Jedyny, otrzymywany przez tradycyjne metody produkcji octu balsamicznego: dzięki powolnej fermentacji najlepszej jakości soku z jabłek w dębowych beczkach przez 1 rok!

Metoda ta pozwala na uzyskanie pełnego produktu o charakterystycznym, silnym zapachu jabłek. Ocet posiada aksamitną, otulającą podniebienie teksturę oraz świeży, lekko kwaskowaty smak, który jednak nie przyćmiewa, a idealnie współgra ze swoim słodkim posmakiem. Dzięki temu jest to niezwykle wszechstronna przyprawa, pasująca do wielu rodzajów dań.

Ocet jabłkowy Due Vittorie nie jest filtrowany ani pasteryzowany, dlatego jest tak skuteczny w jego działaniach pro zdrowotnych.

Nie zawiera: glutenu, barwników, konserwantów ani alergenów. Obecne śladowe ilości siarczyny powstałe w wyniku naturalnej fermentacji jabłek, nie są dodawane.

Ocet jabłkowy a odchudzanie

Ocet jabłkowy może przyczyniać się do utraty nadmiernej tkanki tłuszczowej, ponieważ reguluje poziom glukozy we krwi i zmniejsza wydzielanie insuliny, a to sprzyja zmniejszaniu masy ciała. Wpływa też na zwiększenie uczucia sytości.

Ocet jabłkowy Due Vittorie, dzięki swoim właściwościom i słodkim smaku, jest polecany przez różne programy dietetyczne m.in. przez słynny PROGRAM KRÓLÓW. W Diecie, aby uzyskać docelowe wyniki,  polecane jest spożywanie octu jabłkowego na czczo, 1 łyżka rano oraz 1 łyżka w ciągu dnia.

Ten wspaniały produkt powstaje dzięki bakteriom octowym w procesie fermentacji:   

– Jest bogactwem składników odżywczych.

– W jego skład wchodzi duża grupa minerałów i pierwiastków śladowych, takich jak np. potas, sód, krzem, magnez, fluor, chlor, żelazo, miedź, fosfor, siarka, a także witamin z grup: A, C, E, P oraz witaminy z grupy B

– Odpowiednie zestawienie tych związków pomaga przede wszystkim w oczyszczaniu organizmu ze szkodliwych produktów, przemiany materii i toksyn.

– Wzmacnia również system immunologiczny, poprawia stan naczyń krwionośnych i reguluje gospodarkę kwasowo-zasadową.
Ocet jabłkowy zmniejsza stężenie glukozy we krwi i zwiększa wrażliwość komórek na insulinę. Jest polecany w diecie osób ze stanem przedcukrzycowym, cukrzycą i insulinoopornością.

Działanie hipoglikemiczne octu należy do jego najlepiej udokumentowanych właściwości.

Walory zdrowotne

  • Posiada pektynę, która odpowiada za zmniejszenie aktywności enzymów, które rozkładają tłuszcze proste oraz skrobie, co przyczynia się do wolniejszego uwalniania glukozy we krwi skutkując zmniejszeniem ryzyka cukrzycy oraz insulino odporności
  • Stosowany jako okład czy tonik pomoże nam w zwalczeniu takich dolegliwości jak trądzik, egzema, grzybica paznokci.
  • Przyśpiesza przemianę materii i powoduje uczucie sytości, które wpływa na ilość spożywanego pożywienia
  • Działa antybakteryjne, spożywając go oczyszczamy nasz układ pokarmowy oraz trawienny.

Zastosowanie

  • Sałatki
  • Sosy & vinegrett
  • Pasty kanapkowe
  • Koktajle
  • Ostre sery
  • Placki ziemniaczane
  • Na czczo 

Certyfikaty/wyróżnienia:

Certyfikat fundacji INSULINOOPORNI

3 gwiazdki w międzynarodowym konkursie GREAT taste